چتجیپیتی امکان قفلکردن گفتگوها با پین و فیسآیدی را برای محافظت از مکالمات خصوصی اضافه کرد
اوپنایآی در حال عرضه قابلیت قفلکردن گفتگوها در طرحهای مختلف چتجیپیتی است. کاربران با استفاده از این قابلیت میتوانند برای محافظت از مکالمات خود، رمز چهاررقمی تعیین کنند یا در دستگاههای پشتیبانیشده از روشهای احراز هویت بیومتریک مانند فیسآیدی (Face ID) و تاچآیدی (Touch ID) استفاده کنند. بااینحال، این ویژگی تغییری در نحوه نگهداری دادهها یا رمزنگاری آنها ایجاد نمیکند.

اوپنایآی اعلام کرده است که کاربران چتجیپیتی اکنون میتوانند گفتگوهای مشخصی را قفل کنند تا در مواقعی که دیگران به صفحهنمایش یا دستگاه آنها دسترسی دارند، از حریم خصوصی خود بیشتر محافظت کنند. برای قفلکردن گفتگوها میتوان از یک رمز چهاررقمی یا، در دستگاههای سازگار، از فیسآیدی و تاچآیدی استفاده کرد.
برخلاف گفتگوهای موقت که در تاریخچه چت نمایش داده نمیشوند، گفتگوهای قفلشده همچنان در دسترس کاربران باقی میمانند و میتوان هر زمان که لازم بود دوباره به آنها مراجعه کرد. به گفته اوپنایآی، این قابلیت برای موقعیتهایی طراحی شده است که کاربران درباره موضوعی شخصی صحبت میکنند یا برای کسی سورپرایزی در نظر دارند و میخواهند هنگام سپردن دستگاه خود به دوستان یا دیگران، محتوای گفتگو خصوصی بماند.
با افزایش استفاده از چتجیپیتی برای مکالمات شخصی، قابلیت قفلکردن گفتگوها لایه دیگری از حریم خصوصی را به این اپلیکیشن اضافه میکند. بااینحال، هرچند قفلکردن گفتگو میتواند دسترسی به آن را روی یک دستگاه محدود کند، نگرانیهای گستردهتر درباره نحوه ذخیرهسازی و مدیریت اطلاعات حساس را برطرف نمیکند.
اوپنایآی تأکید میکند که قفلکردن گفتگو به معنای اضافهشدن رمزنگاری سرتاسری نیست، فضای ذخیرهسازی رمزنگاریشده و مستقلی ایجاد نمیکند و مدت نگهداری گفتگو را نیز تغییر نمیدهد. همچنین، اطلاعاتی را که چتجیپیتی پیش از قفلشدن گفتگو به خاطر سپرده است حذف نمیکند و تغییری در تنظیمات گزینه «بهبود مدل برای همه» (Improve the model for everyone) به وجود نمیآورد.
قابلیت قفلکردن گفتگوها چگونه کار میکند؟
پس از فعالشدن این قابلیت، بخشی اختصاصی با عنوان «گفتگوهای قفلشده» (Locked Chats) در چتجیپیتی ایجاد میشود که کاربران میتوانند از طریق آن به مکالمات محافظتشده خود دسترسی پیدا کنند. این گفتگوها تاریخچهای جداگانه دارند و شامل گفتگوهای سنجاقشده و نتایج جستوجوی چت نیز میشوند.
اگر قابلیت حافظه فعال باشد، گفتگوهای قفلشده حافظه مستقلی خواهند داشت که میان مکالمات داخل همین بخش به اشتراک گذاشته میشود. تغییراتی که در گفتگوهای قفلشده ایجاد میشوند، به گفتگوهای عادی منتقل نخواهند شد و این دو مجموعه از مکالمات جدا از یکدیگر باقی میمانند.
به گفته اوپنایآی، بازنشانی رمز پین باعث حذف دائمی تمام فایلهای گفتگوهای قفلشده و سایر محتوایی میشود که با رمز قبلی محافظت شده بودند.
این قابلیت برای گفتگوهای موقت، گفتگوهای بایگانیشده، چتهای گروهی، گفتگوهای ایجادشده از طریق پیوندهای اشتراکی، چتهای دارای وظایف زمانبندیشده و گفتگوهای حاوی ضبط جلسات در دسترس نیست.
قابلیت قفلکردن گفتگوها برای کاربران طرحهای رایگان (Free)، گو (Go)، پلاس (Plus)، پرو (Pro)، بیزنس (Business)، انترپرایز (Enterprise) و ادو (Edu) چتجیپیتی عرضه خواهد شد. این قابلیت در نسخه چتجیپیتی ویژه خدمات درمانی (ChatGPT for Healthcare) ارائه نمیشود.
