چتجیپیتی امکان مخفیکردن گفتوگوهای خصوصی با پین یا فیسآیدی را فراهم کرد؛ چگونه از آن استفاده کنیم؟
اوپنایآی قابلیت «گفتوگوهای قفلشده» را به چتجیپیتی اضافه کرده است تا کاربران بتوانند دسترسی دیگران به مکالمات خصوصی و انتخابشده خود را محدود کنند. این قابلیت که در ۲۰ اکتبر ۲۰۲۶ معرفی شد، امکان محافظت از گفتوگوها با یک پین چهاررقمی یا روشهای احراز هویت بیومتریک، از جمله فیسآیدی و تاچآیدی را در دستگاههای پشتیبانیشده فراهم میکند. این ویژگی بهویژه برای افرادی طراحی شده است که دستگاه خود را با دیگران به اشتراک میگذارند. اوپنایآی عرضه تدریجی آن را برای طرحهای رایگان، Go، Plus، Pro، Business، Enterprise و Edu آغاز کرده است.

چگونه گفتوگوها را در چتجیپیتی قفل کنیم و چه نکاتی را باید بدانیم؟
مرحله اول: گفتوگو را قفل کنید تا از فهرست معمول چتها پنهان شود
پس از قفلکردن یک مکالمه، چتجیپیتی آن را به بخش جداگانهای با عنوان «گفتوگوهای قفلشده» منتقل میکند. این مکالمه دیگر در میان گفتوگوهای سنجاقشده، تاریخچه معمول چتها یا نتایج جستوجو نمایش داده نمیشود. برای دسترسی دوباره به آن، کاربران باید پین چهاررقمی خود را وارد کنند یا در دستگاههای پشتیبانیشده از روش احراز هویت بیومتریک استفاده کنند؛ از جمله در iOS و اندروید. قفلکردن به معنای حذف مکالمه نیست؛ گفتوگو فقط از محیط اصلی برنامه جدا میشود. بنابراین، این قابلیت برای پنهان نگهداشتن مکالمات شخصی یا برنامههایی مانند تدارک یک سفر غافلگیرکننده مفید است؛ بهویژه زمانی که کاربران نمیخواهند دیگران هنگام استفاده از دستگاهشان بهطور اتفاقی با این اطلاعات روبهرو شوند.
Keep sensitive conversations out of view with Locked Chats in ChatGPT. Move chats out of your regular history and search into a protected space you can unlock with a PIN on web and desktop, or a PIN, Face ID, Touch ID, or device unlock on supported mobile devices. New messages sent in locked chats won't update the memory used in your regular chats. Rolling out starting today to Free, Go, Plus, Pro, Business, Enterprise, and Edu plans.
— چتجیپیتی (@ChatGPT)، ۲۰ اکتبر ۲۰۲۶
ترجمه اظهارات چتجیپیتی: «با قابلیت گفتوگوهای قفلشده در چتجیپیتی، مکالمات حساس را از دید دیگران دور نگه دارید. چتها را از تاریخچه معمول و نتایج جستوجو به فضایی محافظتشده منتقل کنید که در نسخه وب و رایانه رومیزی با پین و در دستگاههای همراه پشتیبانیشده با پین، فیسآیدی، تاچآیدی یا بازکردن قفل دستگاه قابل دسترسی است. پیامهای جدید در گفتوگوهای قفلشده، حافظه مورد استفاده در چتهای معمول شما را بهروزرسانی نمیکنند. عرضه این قابلیت از امروز برای طرحهای Free، Go، Plus، Pro، Business، Enterprise و Edu آغاز میشود.»
مرحله دوم: نحوه مدیریت حافظه در گفتوگوهای قفلشده را بشناسید
اگر قابلیت حافظه چتجیپیتی فعال باشد، گفتوگوهای قفلشده از سازوکار حافظه جداگانهای استفاده میکنند. اطلاعات این مکالمات ممکن است به حافظه اختصاصی آنها افزوده شود، نه اینکه حافظه معمول چتجیپیتی را بهروزرسانی کند. بااینحال، قفلکردن یک مکالمه، اطلاعاتی را که چتبات پیش از قفلشدن از آن به خاطر سپرده است پاک نمیکند. همچنین، این اقدام سیاست نگهداری دادههای حساب را تغییر نمیدهد و تنظیم «بهبود مدل برای همه» را نیز بهطور خودکار تغییر نمیدهد. بنابراین، بهتر است کاربران قابلیت گفتوگوهای قفلشده را در درجه نخست راهی برای محدودکردن دسترسی به مکالمات در دستگاههای مشترک بدانند، نه راهکاری جامع برای حفظ حریم خصوصی.
مرحله سوم: پیش از قفلکردن گفتوگوها، محدودیتهای حریم خصوصی را بدانید
اوپنایآی در قالب قابلیت گفتوگوهای قفلشده، رمزگذاری سرتاسری یا یک مخزن جداگانه و رمزگذاریشده ارائه نمیکند. این ویژگی مدتزمان نگهداری اطلاعات توسط سرویس را نیز تغییر نمیدهد. بنابراین، کاربران باید تنظیمات موجود برای حریم خصوصی و کنترل دادهها را جداگانه بررسی کنند و تصور نکنند که قفلکردن مکالمه، رمزگذاری بیشتری ایجاد میکند یا سطح حفاظت از دادهها را تغییر میدهد.
این قابلیت برای چتهای موقت، مکالمات بایگانیشده، گفتوگوهای گروهی، چتهایی که از طریق پیوندهای اشتراکی ایجاد شدهاند، مکالمات مرتبط با وظایف زمانبندیشده یا ضبط جلسات و همچنین نسخه ChatGPT for Healthcare در دسترس نیست.
مرحله چهارم: هنگام بازنشانی پین احتیاط کنید
بازنشانی پین گفتوگوهای قفلشده با خطر مهمی همراه است: تمام مکالمات و فایلهای بارگذاریشدهای که با پین قبلی محافظت شدهاند، برای همیشه حذف خواهند شد. اوپنایآی اعلام کرده است که پس از حذف، پشتیبانی مشتریان نمیتواند این محتوا را بازیابی کند. بنابراین، کاربران باید پیش از بازنشانی پین با دقت تصمیم بگیرند، بهخصوص اگر گفتوگوهای قفلشده آنها حاوی اطلاعات یا پیوستهای مهمی باشد.
این قابلیت بهتدریج برای طرحهای واجد شرایط چتجیپیتی عرضه میشود و ممکن است بلافاصله برای همه کاربران در دسترس نباشد. اوپنایآی اعلام نکرده است که قفلکردن مکالمات، تنظیمات فعلی حریم خصوصی حساب یا تنظیمات آموزش مدل را بهطور خودکار تغییر میدهد.
