قابلیت قفلکردن گفتگوها به ChatGPT اضافه شد
شرکت OpenAI روز سهشنبه اعلام کرد که کاربران از این پس میتوانند گفتگوهای خود در ChatGPT را قفل کنند تا در مواقعی که دیگران به صفحهنمایش یا دستگاه آنها دسترسی دارند، مکالمات حساسشان خصوصی بماند. کاربران میتوانند برای محافظت از گفتگوهای قفلشده، یک رمز چهاررقمی تعیین کنند یا در دستگاههای پشتیبانیشده از قابلیت تشخیص چهره Face ID یا اثر انگشت Touch ID استفاده کنند.
برخلاف گفتوگوهای موقت (Temporary Chats) که در یک نشست جداگانه انجام میشوند و در تاریخچه گفتگوها نمایش داده نمیشوند، کاربران میتوانند هر زمان که بخواهند دوباره به گفتگوهای قفلشده دسترسی پیدا کنند.
به گفته این شرکت، این قابلیت برای موقعیتهایی طراحی شده است که کاربران درباره موضوعی شخصی صحبت میکنند یا برای کسی سورپرایزی در نظر دارند و میخواهند هنگام سپردن دستگاه خود به دوستان یا اعضای خانواده برای نشاندادن مطلبی در گفتگویی دیگر، این مکالمات خصوصی باقی بمانند.
افزودن قابلیت قفلکردن گفتگوها، لایه امنیتی تازهای به حریم خصوصی کاربران ChatGPT اضافه میکند؛ بهویژه حالا که این برنامه بیش از گذشته برای مکالمات شخصی به کار میرود. بااینحال، هرچند قفلکردن گفتگو میتواند دسترسی دیگران به آن را محدود کند، نگرانیها درباره نحوه ذخیرهسازی و مدیریت اطلاعات حساس را برطرف نمیکند.
OpenAI تأکید کرده است که قفلکردن یک گفتگو به معنای ایجاد رمزگذاری سرتاسری یا یک فضای ذخیرهسازی رمزگذاریشده و مستقل نیست. این قابلیت همچنین مدتزمان نگهداری گفتگوها را تغییر نمیدهد، اطلاعاتی را که ChatGPT پیش از قفلشدن گفتگو به خاطر سپرده است حذف نمیکند و تنظیمات مربوط به گزینه «بهبود مدل برای همه» (Improve the model for everyone) را نیز تغییر نمیدهد.
پس از قفلکردن یک گفتگو، آن گفتگو به بخش اختصاصی «گفتگوهای قفلشده» (Locked Chats) منتقل میشود و از تاریخچه معمولی گفتگوها، مکالمات سنجاقشده و نتایج جستوجوی گفتگوها جدا میماند.
اگر قابلیت حافظه فعال باشد، بخش گفتگوهای قفلشده حافظه مستقلی دارد که میان گفتگوهای همین بخش به اشتراک گذاشته میشود. پیامهای جدیدی که پس از قفلشدن یک گفتگو ارسال میشوند، میتوانند این حافظه مستقل را بهروزرسانی کنند، اما حافظه معمولی را تغییر نمیدهند. به این ترتیب، اطلاعات جدیدی که در گفتگوهای قفلشده مطرح میشود، به گفتگوهای عادی راه پیدا نمیکند.
OpenAI اعلام کرده است که بازنشانی رمز عبور، همه گفتگوهای قفلشده، فایلها و سایر محتواهایی را که با رمز قبلی محافظت میشدند، برای همیشه حذف میکند.
همچنین، گزینه قفلکردن گفتگو برای مکالمات موقت، گفتگوهای بایگانیشده، گفتگوهای گروهی، مکالماتی که از طریق پیوند اشتراکی ایجاد شدهاند، گفتگوهای دارای وظایف زمانبندیشده و مکالمات حاوی ضبط جلسات در دسترس نیست.
قابلیت گفتگوهای قفلشده برای کاربران طرحهای ChatGPT Free، Go، Plus، Pro، Business، Enterprise و Edu عرضه خواهد شد. به گفته این شرکت، این قابلیت در ChatGPT مخصوص خدمات درمانی (ChatGPT for Healthcare) ارائه نمیشود. انتشار تدریجی این ویژگی از روز سهشنبه آغاز شده است؛ بنابراین ممکن است هنوز برای همه کاربران فعال نشده باشد.
منبع: تککرانچ (TechCrunch)
